Δισκοπλαστική με Hydrogel

Δισκοπλαστική με Hydrogel

Η δισκοπλαστική με Hydrogel ως προληπτική θεραπεία της εκφυλιστικής δισκοπάθειας 

Η οσφυαλγία είναι συνυφασμένη με την όρθια στάση και βάδιση του ανθρώπου και άρα αποτελεί σύνηθες σύμπτωμα που μας ακολουθεί από την αρχή της παρουσία μας πάνω στη γη. Δεν υπάρχει ανθρώπινο ον που να μην έχει βιώσει το δυσάρεστο ενόχλημα του πόνου στη μέση το οποίο προσβάλλει μέχρι και το 5% των κατοίκων αυτού του πλανήτη κάθε χρονο.

Η φυσιολογική φθορά των μεσοσπονδύλιων δίσκων, των φυσικών δηλαδή αναρτήσεων της σπονδυλικής στήλης, που επιστημονικά περιγράφεται με τον όρο εκφυλιστική δισκοπάθεια, αποτελεί μάλλον τη συχνότερη αιτία αμιγούς οσφυλαγίας, δηλαδή του πόνου στη μέση χωρίς πόνο στα πόδια (ισχιαλγία). Οι μικροτραυματισμοί από τη συνεχή κίνηση και φόρτιση των δίσκων αποτελούν τη κυριότερη αιτία έναρξης της εκφυλιστικής αυτής διαδικασίας.
Η αφιδάτωση του κεντρικού τμήματος του δίσκου (του πηκτοειδούς πυρήνα) και οι ρήξεις του περιφερικού τμήματος του δίσκου (του ινώδους δακτυλίου) αποτελούν τις κυριότερες παθολογοανατομικές βλάβες που λαμβάνουν χώρα μέσα σε έναν εκφυλιζόμενο δίσκο. Το τελικό αποτέλεσμα μπορούμε να το δούμε στη μαγνητική τομογραφία της μέσης σαν μαύρο δίσκο (black disk) ο οποίος συνήθως έχει μικρότερο ύψος από τους γειτονικούς φυσιολογικούς μεσοσπονδύλιους δίσκους.

Η παραδοσιακή θεραπεία ενός επώδυνου εκφυλισμένου δίσκου (χωρίς δισκοκήλη) είναι χειρουργική είτε με οπίσθια προσπέλαση (διαυχενική σπονδυλοδεσία με κοχλίες – ράβδους και TLIF με κλωβό και οπτικό μόσχευμα.)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας  στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δισκοπλαστική με Hydrogel