Απεικόνιση Οσφυϊκής στένωσης

Βιογραφικό, CV - Curriculum Vitae - Γεώργιου Δημογέροντα

Ο νευροχειρουργός Γεώριος Δημογέροντας

Oνομάζομαι Δημογέροντας Γεώργιος και είμαι νευροχειρουργός με εξειδίκευση στην Κλασσική αλλά και στην Μοντέρνα (ελάχιστα επεμβατική) χειρουργική της σπονδυλικής στήλης καθώς και στη Λειτουργική νευροχειρουργική.

Είμαι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο αποφοίτησα το 1998.

Ειδικεύθηκα στη νευροχειρουργική επί εξαετία (2002-2008) στη Νευροχειρουργική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας όπου συνέχισα να υπηρετώ επί τριετία (2009-2012) ως Επιμελητής Νευροχειρουργικής, εξειδικευόμενος περαιτέρω στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, στη λειτουργική νευροχειρουργική, στη νευροχειρουργική ογκολογία και στην αντιμετώπιση του τραύματος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Υπηρέτησα ως Επιμελητής Νευροχειρουργικής στη Νευροχειρουργική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας επί τρία έτη, όπου εξειδικεύθηκα περαιτέρω στη Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης, στη Λειτουργική Νευροχειρουργική, στη Νευροχειρουργική Ογκολογία και στην αντιμετώπιση του τραύματος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος καθώς και ως Επιμελητής Νευροχειρουργικής στο Τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan Hospital, επί τετραετία.

Σήμερα υπηρετώ ως Επιμελητής νευροχειρουργός στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan Hospital, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά.

Έχω παρουσιάσει 158 εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχω δημοσιεύσει 23 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Εκπαίδευση:

Είμαι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύθηκα στην Α΄Γενική Χειρουργική Κλινική και στη Νευρολογική Κλινική του Θεραπευτηρίου Ευαγγελισμός, στη Νευροχειρουργική Κλινική του Αγίου Σάββα και στη Νευροχειρουργική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας.

Είμαι Διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ερευνητικό αντικείμενο τους καλοήθεις και κακοήθεις όγκους του εγκεφάλου στον άνθρωπο.

Συμμετοχή σε εταιρείες και οργανώσεις:

Είμαι μέλος:

  • της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας,
  • της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης,
  • της European Association of Neurosurgical Societies (EANS),
  • του Congress of Neurological  Surgeons (CNS),
  • της Διεθνούς Εταιρείας  Νευροτροποποίησης  Νοτιοανατολικής Ευρώπης,
  • της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας,
  • του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
  • και της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου».

Επιστημονικό έργο:

Έχω συμμετάσχει ως εκπαιδευόμενος και ως εκπαιδευτής σε σειρά μετεκπαιδευτικών μαθημάτων (34 συνολικά) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθώς και σε πληθώρα συνεδρίων (85 περίπου) σε ολόκληρο τον κόσμο, με προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις που ξεπερνούν σε σύνολο τις 158.

Έχω επίσης πλούσιο επιστημονικό συγγραφικό έργο με συμμετοχή στη συγγραφή 5 επιστημονικών συγγραμμάτων.Άρθρα μου έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα ελληνικά (14 άρθρα) και διεθνή επιστημονικά περιοδικά (11 άρθρα) όπως το  British Journal of Neurosurgery, το Review of Clinical Pharmacology and Pharmacokinetics, το Neurologia Medico Chirurgica, το World Neurosurgery, το Journal of Cancer και την Ελληνική Νευροχειρουργική.

Παρούσα θέση:

Σήμερα εργάζομαι ως ιδιώτης νευροχειρουργός.

Διατηρώ το μοναδικό Νευροχειρουργικό ιατρείο στο Δήμο Χαϊδαρίου.

Υπηρετώ ως Επιμελητής νευροχειρουργός στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο Metropolitan Hospital, όπου εφαρμόζω με επιτυχία τόσο τις κλασσικές όσο και τις μοντέρνες-ελάχιστα επεμβατικές (minimal invasive) Νευροχειρουργικές τεχνικές.

Περιστασιακά προσφέρω τις Νευροχειρουργικές μου υπηρεσίες και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαιτέρως δε σε χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου.