Αρθογραφία Γεώργιου Δημογέροντα για τη οσφυαλγία στο περιοδικό Life Positive

Τέλος στην οσφυαλγία με αντιβίωση

Η οσφυαλγία αποτελεί μια από τις πιο συχνές αιτίες επίσκεψης στον γιατρό σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς εκτιμάται ότι 4 στα 5 άτομα, θα την εμφανίσουν τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της ζωής τους. Οι αιτίες που την προκαλούν πολλές, με πιο γνωστές την καθιστική ζωή, την έλλειψη άσκησης και την παχυσαρκία, όμως ο νευροχειρουργός Γεώργιος Δημογέροντας έρχεται να μας αποκαλύψει άλλη μία! Ένα μικρόβιο που αν αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά, μπορεί να γλιτώσει πολλούς πάσχοντες από οσφυαλγία από περιττά και επώδυνα χειρουργεία!

Πόσο συχνή είναι η οσφυαλγία;

Η οσφυαλγία είναι εξαιρετικά συχνή. αποτελεί την πέμπτη συχνότερη αιτία επίσκεψης σε γιατρό στην Αμερική. Ευθύνεται για το 15% περίπου των ημερών απουσίας από τη δουλειά λόγω ασθένειας και αποτελεί τη συχνότερη αιτία αναπηρίας στα άτομα κάτω των 45 ετών. Οι μισοί άνθρωποι έχουν βιώσει ένα επεισόδιο οσφυαλγίας πριν κλείσουν τα 20 πρώτα έτη της ζωής τους. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει αδρά συσχετισθεί με αύξηση της συχνότητας της οσφυαλγίας, καθώς περιλαμβάνει δραστηριότητες που την προκαλούν, όπως η παρατεταμένη καθιστική θέση και η οδήγηση οχημάτων.

Φαίνεται πως το σύμπτωμα αυτό εμφανίζεται συχνότερα στις ηλικίες μεταξύ 30 και 60 ετών, στους υπέρβαρους, σ’ αυτούς που δουλεύουν σε βαριές χειρωνακτικές εργασίες, καθώς και σ’ αυτούς που δουλεύουν καθιστοί, όπως οι οδηγοί ταξί, φορτηγών και λεωφορείων, οι πιλότοι και οι χειριστές μηχανών που παράγουν συνεχείς κραδασμούς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Τέλος στην οσφυαλγία με αντιβίωση.